Stoemp van knolselder en spruitjes
Een Belgische klassieker met een leuke twist! Dat is Quiso's stoemp van knolselder en spruitjes. We combineren deze smeuïge puree met een heerlijke varkenskotelet in een mosterdsausje. Die combinatie zorgt voor een karaktervol gerecht!
De sterren van dit gerecht
Knolselder
Op zoek naar een gezond alternatief voor aardappelen? Dan is knolselder de juiste keuze! Deze groente bevat minder calorieën en is voedzamer dan aardappelen. Wij gebruiken regelmatig de combinatie van de twee in onze gerechten. Knolselder geeft een pittigere smaak aan onze gerechten. Bovendien zit er in knolselder veel vitamine C en die vitamine heeft een belangrijke functie als antioxidant in ons lichaam. Daarnaast help het om onze botten, tanden, haar en bloedvaten sterk en gezond te houden.
Mosterd
De hoofdingrediënten van traditionele mosterd zijn mosterdzaad, azijn, zout en kruiden. De scherpe smaak komt door het mosterdzaad en de azijn zorgt voor een zurige toets. Daardoor is mosterd een echte smaakversterker!
Spruiten
Spruitjes zijn een echte wintergroente: het seizoen loopt van oktober tot maart. Wist je dat de smaak verandert naargelang de periode van het seizoen? In het begin van het seizoen smaken ze bitterder en als het bijna lente is dan zijn ze veel zoeter. Bij ons in België startte de teelt pas vanaf de Middeleeuwen. Vooral het gebied rond Brussel was daarvoor gekend. Daarom worden spruitjes vaak 'Choux de Bruxelles' genoemd.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Knolselder en spruitenpuree 69% [aardappel, spruit, knolSELDERIJ, zonnebloemolie, zeezout, melkerijBOTER (MELK), zwarte peper, nootmuskaat], Varkenshaas 17% [varkensvlees [varkensvlees, water, antioxidant: E331, E301, glucosestroop, zuurteregelaar: E262, E500, zout, plantaardig eiwit (erwt), rode bietextract, specerij], olijfolie, kruiden en specerijen [MOSTERD en SELDERIJ]]], Mosterdsaus 14% [Vleessaus [tafelbier [water, GERSTemout, maïs, gist, hop, kleurstof: E150a, zoetstof: E954, E950, E951], water, ui, zonnebloemolie, knoflook, bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E631, E627, aardappelzetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), gistextract], xanthaangom, rode wijnazijn [rode wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], zeezout], MOSTERD [azijn, MOSTERDzaad, water, zout, specerij]]