Varkensmignonette
Ontdek een heerlijke culinaire ervaring met onze varkensmignonette, knolgroenten en picklessaus, geserveerd met rozemarijnaardappelen! Geniet van de ovenbake van knolgroenten en aardappelen, gekruid met rozemarijn, terwijl je de sappige varkensmignonette proeft, gecombineerd met een pittige picklesaus voor een onweerstaanbare smaakbeleving. De gebakken groenten krijgen een heerlijk zoete smaak in de oven, wat samen met de saus een verrukkelijke en harmonieuze combinatie vormt.
De sterren van dit gerecht
Knolraap
Knolrapen worden aan het einde van de lente en in de zomer geoogst. Daarom zijn ze ook gekend als meirapen of meiknollen. Deze groente heeft een frisse, scherpe smaak en is vergelijkbaar met de smaak van radijsjes. Wist je dat knolrapen wel zoet smaken wanneer ze gekookt zijn? Ze doen ons dan eerder denken aan aardappelen.
Pastinaak
Pastinaak is een vergeten groente doordat deze witte peen vroeger verdrongen werd door de aardappel. De laatste jaren is deze groente opnieuw aan een forse inhaalbeweging bezig doordat hij minder koolhydraten bevat dan aardappelen. De pastinaak is een lange, ivoorkleurige wortel en lijkt erg op de gewone wortel, maar toch zijn ze geen familie van elkaar. Pastinaak heeft een intense, aromatische, zoete smaak waardoor het perfect te combineren is in verschillende gerechten.
Wortel
De oranje wortel is het resultaat van de teelt in Nederland. En ook Belgen zijn er zot van! Wortelen zijn één van de meest gegeten groenten in ons land. Het zijn echte vitaminebommmetjes waardoor ze supergezond zijn. Door de oranje kleur bevatten ze een grote hoeveelheid bètacaroteen waardoor ze goed zijn voor je ogen. Zo blijf je goed zien, zowel overdag als in het donker.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Winterse groenten met aardappelen 69% [aardappel, spruit, raap, pastinaak, wortel, rode ui, olijfolie, zeezout, knoflook, rozemarijn, zwarte peper]; Varken 17% [varkensvlees [varkensvlees, water, antioxidant: E331, E301, glucosestroop, zuurteregelaar: E262, E500, zout, plantaardig eiwit (erwt), rode bietextract, specerij], olijfolie, kruiden en specerijen]; Pickelsaus 14% [Vleessaus [tafelbier [water, GERSTemout, mais, gist, hop, zoetstof: E954, E950, E951], water, ui, zonnebloemolie, knoflook, bouillon [zout, palmvet, maltodextrine, smaakversterker: E621, E631, E627, aardappelzetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), gistextract], xanthaangom, rode wijnazijn [rode wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], zeezout], pickels [water, groenten (bloemkool, augurk, zilverui), azijn, suiker, MOSTERD (MOSTERDzaad, azijn, zout, kruiden en specerijen), gemodificeerd maiszetmeel, voedingszuur: E260, TARWEzetmeel, specerij, conserveermiddel: E223, E224 SULFIET, kleurstof: E100, E101], room [room (MELK), zetmeel, stabilisator: E407]]