Couscous met zoet lam
Ontdek de betoverende smaken van de Marokkaanse keuken met onze Couscous met zoet lam, perfect gecombineerd met gestoofde rapen. De smaakvolle combinatie van mals lam, typische zoete kruiden zoals kaneel, en de toevoeging van dadels en pruimen zorgen voor een authentieke Marokkaanse touch. De rapen worden op hun beurt zorgvuldig gegaard in een rijke kippenbouillon.
De sterren van dit gerecht
Knolraap
Knolrapen worden aan het einde van de lente en in de zomer geoogst. Daarom zijn ze ook gekend als meirapen of meiknollen. Deze groente heeft een frisse, scherpe smaak en is vergelijkbaar met de smaak van radijsjes. Wist je dat knolrapen wel zoet smaken wanneer ze gekookt zijn? Ze doen ons dan eerder denken aan aardappelen.
Traag Gegaard Lam
Met lamsvlees kan je alle kanten uit: bakken, braden, stoven, grillen. Het kan allemaal! De beste cuisson is wanneer het vlees er nog een klein beetje rosé uitziet. De malsheid van het vlees hangt af van hoe oud het lammetje is. Hoe jonger, hoe malser het vlees! In onze gerechten kruiden we het lamsvlees met verschillende specerijen zoals tijm, oregano, basilicum, rozemarijn,... Zo brengen we het op smaak zodat jij er ten volle van kan genieten.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Raap 37% [raap, bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E631, E627, aroma, maltodextrine, aardappelzetmeel, suiker, kippenvet (kippenvet, antioxidant: E392), ui, specerij (kurkuma, peper, wortelpeterselie), karamelstroop, kip (kip, zout, antioxidant: E392)]]; Zoet lam 35% [lamsvlees, zeezout, ras el hanout [specerij (kurkuma, gember, komijn, kaneel, paprika, peper, fenegriek, koriander, anijszaad, nootmuskaat, karwijzaad, foelie, jeneverbes, kardemom, roze peperbes, zoethout, kruidnagel, steranijs, saffraan), kruiden (lavendel, kruizemunt, oregano, laurier, salie, tijm)], komijn, kaneel, zwarte peper, gember, nootmuskaat, koriander], water, ui, pruim, dadel, olijfolie, knoflook, TARWEbloem (GLUTEN), zeezout ]; Couscous 27% [durum TARWEgriesmeel] (GLUTEN)]