Pekingribben met kokosrijst
Laat je smaakpapillen verrassen door onze heerlijke Pekingribben met kokosrijst, geserveerd met knapperige gebakken broccoliroosjes. Geniet van de slow-cooked ribben, bedekt met een smakelijk Peking-glazuur. Dit glazuur, op basis van hoisinsaus en sinaasappel, brengt een heerlijke zoet-hartige smaak naar de ribben. We combineren dit met gekruide broccoliroosjes en rijst, waar we een vleugje kokosroom aan toevoegen.
De sterren van dit gerecht
Broccoli
Deze natuurlijke superfood zit boordevol goede voedingsstoffen waardoor het een zeer positief effect heeft op je gezondheid. Vaak eten we alleen maar de roosjes van de broccoli, maar wist je dat de steel van een broccoli minstens zo veel vitaminen en mineralen bevat? Kerngezond dus!
Sinaasappel
Een sinaasappel is een citrusvrucht en zorgt voor een frisse toets aan onze gerechten. Meestal zijn appelsienen die je in de Belgische supermarkten vindt afkomstig uit Spanje. Tijdens de rijping verkleurt de sinaasappel van groen naar oranje door de koude tijdens de nacht. De smaak varieert van zoet tot iets bitterder. De meeste mensen eten sinaasappels uit het vuistje of persen er vers fruitsap van, maar ook in warme gerechten komt de sinaaszeste goed tot zijn recht.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Gekruide broccoli 31% [broccoli, olijfolie, zeezout, korianderzaad, venkelzaad, zwarte peper, kaneel], Pekingribben 27% [varkensvlees, Pekingsaus [[suiker, water, gefermenteerde SOJApasta (water, zout, SOJAboon, TARWEmeel), zout, gedroogde zoete aardappel, kleurstof: E150a, gemodificeerd maïszetmeel, gedroogde knoflook, SESAMpasta, specerij, chili (chili, zout), voedingszuur: E260] (GLUTEN), sinaasappelsap, sjalot, olijfolie, gember, chilisaus [chili, suiker, water, zout, knoflook, voedingszuur: E260, E330, verdikkingsmiddel: E415, smaakversterker: E621, conserveermiddel: E202], knoflook, zeezout, sinaasappelzeste, zwarte peper]]], Kokosrijst 22% [water, volkoren rijst, kokosmelk [kokosmelk (kokos, water), stabilisator: E412, E415, emulgator: E435], limoenblad], Pekingsaus 19% [[suiker, water, gefermenteerde SOJApasta (water, zout, SOJAboon, TARWEmeel), zout, gedroogde zoete aardappel, kleurstof: E150a, gemodificeerd maïszetmeel, gedroogde knoflook, SESAMpasta, specerij, chili (chili, zout), voedingszuur: E260] (GLUTEN), sinaasappelsap, sjalot, olijfolie, gember, chilisaus [chili, suiker, water, zout, knoflook, voedingszuur: E260, E330, verdikkingsmiddel: E415, smaakversterker: E621, conserveermiddel: E202], knoflook, zeezout, sinaasappelzeste, zwarte peper]]