Griekse stoverij met sinaas en venkel
Ontdek de heerlijke smaken van Griekenland met onze Griekse stoverij met sinaas en venkel. Deze authentieke stoverij van varkensvlees, gestoofde venkel en witte wijn zal je smaakpapillen zeker bekoren. Wat deze stoverij bijzonder maakt, is de toevoeging van sinaasappelsap, waardoor een verrukkelijk zoetzure toets ontstaat. Geniet van de harmonie tussen het sappige vlees, de zachte venkel en de verrassende citrusaroma's, allemaal geserveerd met voedzame volkoren rijst.
De sterren van dit gerecht
Ajuin
Uien heb je in diverse vormen en kleuren. Vaak hebben ze een sterke geur en smaak die afnemen bij verhitting. Ajuinen zijn ware smaakmakers in veel uiteenlopende gerechten, maar ze zijn ook supergezond! Het is een echt wondermiddel voor je gezondheid dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen. Die beschermen ons tegen celschade en hebben een positieve invloed op het hart en de bloedvaten.
Rozemarijn
Iedereen kent de sterke geur van rozemarijn wel. Dit kruid heeft een frisse, milde, licht zoete smaak. Daardoor krijgen sommige gerechten een vollere en kruidige smaak. Rozemarijn kan in veel verschillende gerechten gebruikt worden, maar vooral in Italiaanse gerechten is het de perfecte smaakmaker. Het kruid combineert goed met vleesgerechten, aardappelen, champignons, soepen en sauzen.
Venkel
Italianen zijn dol op venkel! Zo eten ze per persoon ongeveer 7 kilo venkel per jaar. Venkel is erg veelzijdig: het groen wordt gebruikt als kruid, de knol als groente en van de zaden wordt etherische olie gemaakt. Door het gebruik van venkel geven we onze gerechten een frisse, nootachtige smaak!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Grieks stoofvlees met venkel en sinaas 73% [venkel, varkensvlees [varkensvlees, water, antioxidant: E331, E301, glucosestroop, zuurteregelaar: E262, E500, zout, erwteneiwit, rode bietextract, specerij], sinaasappelsap, ui, water, witte wijn [witte wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET), olijfolie, TARWEbloem, knoflook, zout, venkelzaad, zwarte peper, rozemarijn], Volkoren rijst 27%