Mexicaanse penne
Deze verrukkelijke pasta combineert al het beste van de Mexicaanse keuken in één gerecht. De penne wordt gemengd met een smaakvolle Mexicaanse tomatensaus, die zorgt voor een pittige en hartige smaak. De sappige merguezworstjes voegen een heerlijke kruidigheid toe, terwijl de kleurrijke combinatie van paprika, ui en maïs zorgt voor een knapperige textuur en een zoete smaak.
De sterren van dit gerecht
Komijn
Komijn link je vaak aan Oosterse gerechten, maar ook in de Mexicaanse, Griekse en Turkse keuken wordt het vaak gebruikt om een lichte nootachtige smaak aan gerechten te geven. Bovendien smaakt het ook een beetje bitter. Dit kruid geeft het meeste smaak af wanneer je het vroegtijdig toevoegt aan je gerecht. Het is de perfecte smaakmaker die je bijna altijd kan gebruiken!
Maïs
Oorspronkelijk komt maïs uit Midden-Amerika. Daar wordt het vandaag ook nog steeds het vaakst gegeten. Het is een gezonde bron van koolhydraten waardoor onze bloedsuikerspiegel op peil blijft. Daardoor krijgen we voldoende energie! Bovendien bevat maïs veel vezels waardoor het een positief effect heeft op je spijsvertering. En hou je van zoet? Dan ben je ongetwijfeld fan van dit graangewas!
Paprika
Wist je dat paprika rechtstreeks verwant is aan de chillipeper? En dat de groene paprika eigenlijk gewoon een onrijpe paprika is? De paprika kleurt immers rood als ze volledig rijp is! Die laatste bevat twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika. Doordat deze groente zeer veelzijdig is, integreren we de paprika in verschillende gerechten bij Quiso!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Mexicaanse penne met merenguez 100% [rode paprika, tomaat, mais, ui, olijfolie, knoflook, zeezout, komijn, paprikapoeder, oregano, chilipoeder], Volkoren penne [durum TARWEgriesmeel], merguez [rundvlees, lamsvlees, specerijextract, dextrose, zout, suiker, knoflook, rode bietpoeder, antioxidant: E300, darm], olijfolie], Tomatensaus [Tomatensaus basis [passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], ui, olijfolie, knoflook, witte wijnazijn [witte wijnazijn, conserveermiddel: E228 SULFIET], zeezout, oregano, tijm, chilipoeder], paprikapoeder, komijn, gerookte paprika, oregano, knoflook]]