Rundsgyros
Voor de basis van deze overheerlijke Quiso-gyros gebruiken we gemarineerd rundvlees. Het geheim van onze lekkere gyros? Dat zit 'm in de marinade! De smaken van sesam en komijn zorgen voor een intense smaakbeleving en zullen je weliswaar omverblazen! We combineren het met ovengebakken rode biet die we een kruidige toets geven met za’atar. Heerlijk én caloriebewust!
De sterren van dit gerecht
Rode bieten zijn een veelzijdige en voedzame groente. Ze zijn laag in calorieën en kunnen worden gekookt, geroosterd, gebakken, geraspt of gegeten als sap. Rode biet is rijk aan vezels, vitamines en mineralen, waaronder foliumzuur, ijzer, kalium en vitamine C. Wist je trouwens dat rode biet ook goed is voor de huid? Alleen maar voordelen dus!
Sesamzaad is een klein zaadje dat behoort tot de familie van de sesamplant. Het zaadje wordt voornamelijk gebruikt als smaakmaker en decoratie in gerechten. Sesamzaad heeft een nootachtige smaak en is rijk aan gezonde voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels en mineralen zoals calcium, magnesium en koper. Sesamzaad kan zowel rauw als geroosterd worden gegeten en wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken bijvoorbeeld in sushi, salades en hummus. Kortom, sesamzaad is niet alleen lekker maar ook nog eens gezond!
Tijm
Tijm is een doorlevend struikje van ongeveer 20 cm hoog. De piepkleine blaadjes zijn grijsgroen en smal. Tijm verspreidt een doordringende, kruidige geur en is dan ook zeer geschikt om lang mee te laten sudderen in stoofpotten en bij vlees. De smaak van het kruid is typisch mediterraans. Onderzoek heeft aangetoond dat tijm erg gezond is en je afweermechanisme versterkt.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
rode biet za’atar 38% [rode biet, olijfolie, Za’atar [SESAMzaad, tijm, sumak, oregano, venkelzaad, korianderzaad, zeezout, chilipoeder], zeezout ], Aardappelen za’atar 38% [aardappel, olijfolie, Za’atar [SESAMzaad, tijm, sumak, oregano, venkelzaad, korianderzaad, zeezout, chilipoeder]], Rund gyros 23% [rundvlees, SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE, zout], olijfolie, SESAMolie, komijn, zeezout, currypoeder [MOSTERDzaad, SELDERIJ]