Spaghetti met witte kool
Perfect voor die dagen waarop je een oppepper nodig hebt: gewoon opwarmen en genieten. Deze volkorenpasta wordt subliem gecombineerd met sappig kalfsgehakt, knapperige witte kool en een vleugje hartige Parmezaanse kaas. De smaak wordt verrijkt met heerlijke tijm en salie.
De sterren van dit gerecht
Ajuin
Uien heb je in diverse vormen en kleuren. Vaak hebben ze een sterke geur en smaak die afnemen bij verhitting. Ajuinen zijn ware smaakmakers in veel uiteenlopende gerechten, maar ze zijn ook supergezond! Het is een echt wondermiddel voor je gezondheid dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen. Die beschermen ons tegen celschade en hebben een positieve invloed op het hart en de bloedvaten.
Salie
Salie kan snel overheersen in gerechten door zijn sterke en ietwat bittere smaak. Bovendien heeft dit kruid ook een aromatische geur. Daarnaast staat het ook gekend om zijn geneeskrachtige werking bij veel kwaaltjes. Dat verklapt ook de naam, want salie is afgeleid van het Latijnse woord 'salvere' wat 'redden' of 'genezen' betekent.
Witte Kool
Witte kool lijkt erg hard op een krob ijsbergsla. Het ziet eruit als een stevige, ronde bal met gesloten bladeren en het heeft een neutrale smaak. Daardoor is het gemakkelijk om er mee te variëren in verschillende gerechten. Zo wordt zuurkool bijvoorbeeld gemaakt van witte kool. Deze koolsoort heeft bovendien ook verschillende positieve effecten op je lichaam: het ondersteunt je immuunsysteem en helpt je bij de verzoring van je huid van binnenuit.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Spaghetti, witte kool en gehaktmengeling 100% [Witte kool en gehakt mengeling [witte kool, kalfsgehakt [varkensvlees, kalfsvlees 10%, water, SOJAeiwit, erwtvezel, zout, voedingszuur: E262, antioxidant: E326, E331, specerij (peper, foeli, nootmuskaat, gember, paprika), glucosestroop, dextrose, kruidenextract (rode biet)], ui, water, Grana Padano [MELK, zout, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E1105 EI], olijfolie, room [room (MELK), zetmeel, stabilisator: E407], knoflook, zeezout, bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E631, E627, aroma, maltodextrine, aardappelzetmeel, suiker, kippenvet 3% (kippenvet, antioxidant: E392, ui, specerij (kurkuma, peper, koriander), karamelstroop, kip (kip, zout, antioxidant: E392)], salie, tijm, zwarte peper], Volkoren spaghetti [volkoren TARWEgriesmeel, water]]