Ree in veenbessensaus
Trakteer jezelf en je dierbaren deze feestdagen op een heerlijke culinaire ervaring met onze exclusieve Kerstspecial: Ree in veenbessensaus. We combineren dit mals stuk vlees met een zoetzure intense saus. De feestvreugde wordt compleet gemaakt met een zijdezachte, boterige puree en romige champignons. Een smaakvolle toevoeging aan je feesttafel!
De sterren van dit gerecht
Champignon
Bij champignons denken mensen vaak aan de witte champignon. Die is dan ook het meest populair! De witte champignon heeft een neutrale smaak en bestaat 95% uit water. Dat neemt niet weg dat ze weinig voedingswaarde hebben. Ze zijn rijk aan koper en bevatten veel vitamines en mineralen. Zo dragen ze hun steentje bij aan een gezond lichaam!
Tijm
Tijm is een doorlevend struikje van ongeveer 20 cm hoog. De piepkleine blaadjes zijn grijsgroen en smal. Tijm verspreidt een doordringende, kruidige geur en is dan ook zeer geschikt om lang mee te laten sudderen in stoofpotten en bij vlees. De smaak van het kruid is typisch mediterraans. Onderzoek heeft aangetoond dat tijm erg gezond is en je afweermechanisme versterkt.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Puree 35% [aardappel, MELK, boter (MELK), room (MELK), zetmeel], zeezout, zwarte peper, nootmuskaat], romige champignons 26% [champignon, room (MELK), zetmeel], sjalot, zonnebloemolie, boter (MELK), zeezout, tijm, zwarte peper], Ree 25% [hert [hert, aroma], zonnebloemolie, zeezout, zwarte peper], Veenbessensaus 14% [Vleesfond [water, rundbeenderen, wortel, ui, tomatenpuree, zonnebloemolie, kruiden [laurier, tijm], rozemarijn], porto [porto, alcohol 1% vol.], veenbes, sjalot, roux [TARWEbloem (GLUTEN), palmvet], boter (MELK), zoetstof [maltodextrine, zoetstof: E955], zeezout, tijm, zwarte peper, kruidnagel]