Marokkaanse kip
Geniet van Marrokaanse invloeden in dit gerecht! De rode draad? Het kruid 'ras el hanout'. Daardoor heeft het gerecht een intense, rijke smaak. De combinatie van kip, couscous en groenten zorgt ervoor dat je voldoende eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen binnen krijgt. Daardoor ben jij een brok energie!
De sterren van dit gerecht
Couscous
Couscous is afkomstig uit Marokko en andere delen van Noord Afrika. Het is gemaakt van durumtarwe en lijkt daarom meer op pasta. Couscous bevat voornamelijk vezels, B- vitamines en mineralen zoals magnesium en zink, daarom is het zeker een winnaar!
Pompoen
Pompoenen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Ze worden al meer dan 1. jaar gegeten! Tegenwoordig heeft deze vrucht voornamelijk in de herfst een vaste plek in ieders keuken.
Ras El Hanout
Ras el hanout is een Marrokaanse kruidenmix die bestaat uit minstens twintig specerijen. De kruidenmengeling heeft een heel sterke geur en heeft een intense, rijke smaak. De smaak staat nooit helemaal vast, maar paprika, gember en koriander zijn vaak wel overheersend.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Groentemengeling Marokkaans 34% [wortel, pompoen, erwt, ui, olijfolie, knoflook, zeezout, specerij [specerij (kurkuma, gember, komijn, kaneel, paprika, peper, fenegriek, koriander, anijszaad, nootmuskaat, karwijzaad, foelie, jeneverbes, kardemom, peperbes, zoethout, kruidnagel, steranijs, saffraan), kruiden (lavendel, kruizemunt, oregano, laurier, salie, tijm)], komijn, kurkuma, paprikapoeder], Couscous gekookt 28% [couscous [TARWEgriesmeel]], Kip marokkaans 19% [kip, olijfolie, specerij [specerij (kurkuma, gember, komijn, kaneel, paprika, peper, fenegriek, koriander, anijszaad, nootmuskaat, karwijzaad, foelie, jeneverbes, kardemom, peperbes, zoethout, kruidnagel, steranijs, saffraan), kruiden (lavendel, kruizemunt, oregano, laurier, salie, tijm)], zeezout], Tomatensaus ras el hanout 19% [Tomatensaus basis [passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], ui, olijfolie, knoflook, witte wijnazijn [witte wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], zeezout, oregano, tijm, chilipoeder], specerij [specerij (kurkuma, gember, komijn, kaneel, paprika, peper, fenegriek, koriander, anijszaad, nootmuskaat, karwijzaad, foelie, jeneverbes, kardemom, peperbes, zoethout, kruidnagel, steranijs, saffraan), kruiden (lavendel, kruizemunt, oregano, laurier, salie, tijm)]]