Gebakken kipfilet met misolak
Dit gerecht brengt zowel België als Japan op je bord! Miso is Japans en is dé smaakmaker van dit gerecht! Het vormt de basis van de misosaus die onder andere ook besaat uit sjalotten, mirin (Japanse kookwijn), sojasaus, gember en look. Dat in gezelschap met kipfilet, witte kool en een smeuïge puree zorgt voor een uitgebalanceerd gerecht.
De sterren van dit gerecht
Miso
Miso is een traditionele Japanse smaakmaker. Het ziet eruit als een dikke pasta en bestaat uit een mengsel van sojabonen, rijst of gerst, zout en koji. Leuk weetje: miso is geschikt voor vegetariërs en veganisten die graag genieten van een unieke, intense hartige smaak. In Japan wordt dit ook weleens de umamismaak genoemd. Verder is het ook een uitstekende bron van vitamine B, ijzer, calcium en proteïnen.
Witte Kool
Witte kool lijkt erg hard op een krob ijsbergsla. Het ziet eruit als een stevige, ronde bal met gesloten bladeren en het heeft een neutrale smaak. Daardoor is het gemakkelijk om er mee te variëren in verschillende gerechten. Zo wordt zuurkool bijvoorbeeld gemaakt van witte kool. Deze koolsoort heeft bovendien ook verschillende positieve effecten op je lichaam: het ondersteunt je immuunsysteem en helpt je bij de verzoring van je huid van binnenuit.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Misolak witte kool 40% [witte kool, ui, misolak [miso [water, SOJAboon, rijst, zout, alcohol], sjalot, azijn [glucose fructosestroop, azijn, water, zout, smaakversterker: E621, suiker, aroma, smaak: E635], kookwijn [glucose, water, alcohol, rijst, gefermenteerde rijst, gemodificeerd maiszetmeel], olijfolie, SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE, zout], gember, knoflook], water, zonnebloemolie, knoflook, chilipoeder], Aardappelpuree 40% [aardappel, MELK, zonnebloemolie, boter (MELK), zeezout, zwarte peper, nootmuskaat], Kipfilet misolak 21% [kip, water, misolak [miso [water, SOJAboon, rijst, zout, alcohol], sjalot, azijn [glucose fructosestroop, azijn, water, zout, smaakversterker: E621, suiker, aroma, smaak: E635], kookwijn [glucose, water, alcohol, rijst, gefermenteerde rijst, gemodificeerd maiszetmeel], olijfolie, SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE, zout], gember, knoflook], olijfolie, boter (MELK)]