Gebakken kalkoenbrochette
Dankzij de provençaalse kruiden komen de geur en de smaak van dit Franse gerecht helemaal tot zijn recht. We brengen de gebakken rozemarijnaardappelen en de gebakken kalkoenbrochette samen met een overheerlijke tomaten-basilicumsaus. Dat laatste zorgt voor een kruidige smaak met een zoet aroma.
De sterren van dit gerecht
Basilicum
Basilicum komt oorspronkelijk uit India waardoor het in de Zuidoost-Aziatische keuken veel gebruikt wordt. Dit kruid heeft een sterke, overheersende smaak en is perfect te combineren met tomaten. Het past ook heel erg goed bij knoflook, uien, pastagerechten en salades. Bovendien vormt basilicum samen met gestoofde groenten zoals courgetten of aubergines een heerlijk smakenpallet.
Oregano
Oregano is niet te missen in de mediterrane keuken. Vooral in de Italiaanse, Griekse en Franse keuken is het een populair kruid, maar ook in veel Mexicaanse gerechten komt het goed tot zijn recht. Oregano heeft een sterke, aromatische en lichtzoete smaak en past bij verschillende gerechten. Bovendien is het een gezond kruid doordat het bijdraagt aan een goed immuunsysteem en een positief effect heeft op onze spijsvertering.
Tomaat
De allereerste tomaten kwamen uit Zuid-Amerika en waren toen niet veel groter dan een kers. Vandaag worden tomaten rijkelijk gebruikt over de hele wereld. Tomaten zijn lekker, veelzijdig én erg gezond! Ze dragen bij aan een gezond hart en vaatstelsel, sterke botten en een mooie huid.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Aardappelen rozemarijn look 36% [aardappel, olijfolie, rozemarijn, zeezout, knoflook, zwarte peper], Groenten mediterraans 29% [courgette, aubergine, ui, paprika, olijfolie, knoflook, zeezout, oregano, zwarte peper, tijm], Kalkoenbrochette 21% [brochette [kalkoen 74%, paprika, ui, zout, zonnebloemolie, zuurteregelaar: E262, zuurteregelaar: E500, specerij (paprika, gember, chili, koriander, kurkuma), antioxidant: E301, E300, glucosepoeder, maltodextrine, specerijextract, tijm, knoflook, stabilisator: E331, antiklontermiddel: E551, aroma (citroen)]], Tomatenbasilicumsaus 14% [passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], water, olijfolie, knoflook, basilicum, zeezout, zwarte peper, chilipoeder]