Kippenbil in portosaus

Kippenbil in portosaus

Een malse kippenbil smaakt natuurlijk altijd! Dat gecombineerd met gestoofde groentjes en een smeuïge puree zorgt helemaal de kers op de taart! Maar de verfijnde portosaus die we eraan toevoegen, maakt het gerecht helemaal af. Portosaus past niet alleen bij vleesgerechten, maar gaat ook perfect bij gevogelte. Komt het water ook al in jouw mond? Zet het dan zeker op je menu!

6,99 € 6,99 € 6.99 EUR
Diverse groenten
Smeuïg
Zoet
Energie (kcal)
762,3
Vet (g)
46,62
Koolhydraten (g)
42,15
Eiwit (g)
43,47
Zout (g)
4,16
Vezels (g)
9,45

De sterren van dit gerecht

Bloemkool

Wist je dat bloemkool eigenlijk een bloem is die niet heeft gebloeid? Met bloemkool krijgen onze gerechten een heerlijke, licht nootachtige smaak. Bovendien zit deze groente bomvol met vitaminen, mineralen en vezels die zorgen voor een goede weerstand en een uitstekende spijsvertering.

Pijpajuin

Je kent pijpajuin misschien ook wel als lente-ui, bosui of stengelui. In Vlaanderen noemen ze het ook weleens schalulleke. Al die benamingen zijn makkelijk te verklaren. Lente-uitjes omdat ze in het voorjaar geoogst worden, bosuitjes omdat ze in bosjes verkocht worden, stengeluitjes omdat lente-uitjes sterk lijken op deze groente en schalulleke omdat dat woord Brussels dialect is voor 'pijpajuin'. Bovendien was het ook de eerste officiële naam van de pop van Wiske. En de smaak? Die is minder indringend dan de smaak van gewone ajuinen. Pijpajuintjes worden ofwel rauw gegeten ofwel gegaard in bijvoorbeeld wokgerechten.

Prinsessenboon

Prinsessenboontjes, of anders genoemd sperzieboontjes, zijn afkomstig uit Zuid-Amerika. Net als alle andere peulvruchten bevatten ze veel eiwitten die zorgen voor een goed spierherstel en de toename van spiermassa. Maar er zijn nog meer voordelen! Zo verlagen ze de cholesterol en krijg je er een goed humeur van. 

Wortel

De oranje wortel is het resultaat van de teelt in Nederland. En ook Belgen zijn er zot van! Wortelen zijn één van de meest gegeten groenten in ons land. Het zijn echte vitaminebommmetjes waardoor ze supergezond zijn. Door de oranje kleur bevatten ze een grote hoeveelheid bètacaroteen waardoor ze goed zijn voor je ogen. Zo blijf je goed zien, zowel overdag als in het donker.

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Aardappelpuree 32% [aardappel, MELK, zonnebloemolie, zeezout, boter (MELK), zwarte peper, nootmuskaat], Groentemengeling 32% [bloemkool, groene boon, wortel, pijpajuin, olijfolie, knoflook, zeezout, zwarte peper, nootmuskaat, laurier], Kippenbil 24% [kip, zonnebloemolie, zeezout, zwarte peper], Portosaus 13% [Bruine vleessaus [tafelbier [water, GERSTemout, mais, gist, hop, zoetstof: E954, E950, E951], water, ui, zonnebloemolie, knoflook, bouillon [zout, palmvet, maltodextrine, smaakversterker: E621, E631, E627, aardappelzetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), gistextract], xanthaangom, rode wijnazijn [rode wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], zeezout], porto [porto, alcohol 20% vol.]]]

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 630 g)
Energie (kJ)
505,00
3181,50
Energie (kcal)
121,00
762,30
Vet (g)
7,40
46,62
Verzadigde vetzuren (g)
1,40
8,82
Koolhydraten (g)
6,69
42,15
waarvan suikers (g)
1,69
10,65
Eiwit (g)
6,90
43,47
Zout (g)
0,66
4,16
Vezels (g)
1,50
9,45

Bevat de volgende allergenen

Gerst
Gluten
Lactose
Melk
Sulfiet

Kan sporen bevatten van

Noten
Schaaldieren
Selderij
Vis
Weekdieren