Kipkerrie crunch
De sappige kipfilet, die we kruiden met onze overheerlijke kerrie crunch, vormt de basis van dit gerecht. De verrassende combinatie van de knapperige kip en de romige bloemkoolcrème zal je smaakpapillen zeker bekoren! We serveren het met gekruide aardappelen en ovengebakken bloemkool.
De sterren van dit gerecht
Bloemkool
Wist je dat bloemkool eigenlijk een bloem is die niet heeft gebloeid? Met bloemkool krijgen onze gerechten een heerlijke, licht nootachtige smaak. Bovendien zit deze groente bomvol met vitaminen, mineralen en vezels die zorgen voor een goede weerstand en een uitstekende spijsvertering.
Kerrie is een kruidenmengsel dat veel gebruikt wordt in de keukens van Zuidoost-Azië en India. Het bestaat uit verschillende specerijen, waaronder kurkuma, koriander, komijn, fenegriek, gember en kardemom. Het kruidenmengsel wordt vaak gebruikt om gerechten op smaak te brengen en geeft een heerlijke, pittige en aromatische smaak aan curry's, stoofschotels, soepen en sauzen. De kleur van kerrie is meestal geel tot oranje door de aanwezigheid van kurkuma, dat ook bekend staat om zijn gezondheidsvoordelen.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Aardappel/bloemkool kerriecrunch 52% [aardappel, bloemkool, zonnebloemolie, kerriecrunch [kruiden en specerijen [MOSTERD, SELDERIJ], zeezout, Bloemkoolcrème 29% [Bloemkool, room (MELK, LACTOSE), zetmeel, stabilisator: E407], olijfolie, zeezout, zwarte peper, tijm, knoflookpoeder]], Kip curry crunch 19% [kipfilet, olijfolie, zeezout, kerriecrunch [kruiden en specerijen [MOSTERD, SELDERIJ], zeezout/p>