Kip met pindasaus
Dit Indonesische gerecht neemt je mee op een culinaire reis naar het Oosten! De kenmerkende satésaus, gemaakt van een rijke combinatie van kokos, ketjap en pindakaas zorgt voor een ware smaakexplosie. De saus is zoet en verrukkelijk. We combineren het met malse stukjes kip en een verse mix van knapperige groenten, waaronder courgette, wortel en paprika.
De sterren van dit gerecht
Ketjap
Ketjap is een Indonesische sojasaus. Het wordt gemaakt van een mengsel van sojabonenmeel, grof gemalen tarwe, kruiden en zout. Toch is ketjap niet zomaar een sojasaus, het heeft dezelfde basis, maar is een stuk dikker.
Kip
Kippenvlees is mager vlees en heeft een heel hoge voedingswaarde. Van nature bevat kip heel wat eiwitten, mineralen en vitamines. Daardoor is het gezond om te eten! Daarbovenop is gevogelte zeer veelzijdig waardoor we het bij Quiso in verschillende gerechten integreren.
Paprika
Wist je dat paprika rechtstreeks verwant is aan de chillipeper? En dat de groene paprika eigenlijk gewoon een onrijpe paprika is? De paprika kleurt immers rood als ze volledig rijp is! Die laatste bevat twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika. Doordat deze groente zeer veelzijdig is, integreren we de paprika in verschillende gerechten bij Quiso!
Wortel
De oranje wortel is het resultaat van de teelt in Nederland. En ook Belgen zijn er zot van! Wortelen zijn één van de meest gegeten groenten in ons land. Het zijn echte vitaminebommmetjes waardoor ze supergezond zijn. Door de oranje kleur bevatten ze een grote hoeveelheid bètacaroteen waardoor ze goed zijn voor je ogen. Zo blijf je goed zien, zowel overdag als in het donker.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Sataysaus met kip en groenten 77% [courgette, ui, wortel, rode paprika, ui, zonnebloemolie, knoflook, gember, zeezout], Sataysaus [kokosmelk (kokos, water, stabilisator: E412, E415, emulgator: E435), sjalot, water, PINDAkaas (PINDA 90%, zonnebloemolie, dextrose, palmvet, zout), zonnebloemolie, saus [melasse, water, plantaardig eiwithydrolysaat (SOJA), gefermenteerde SOJA (water, SOJA, TARWEmeel, kleurstof: E150a, conserveermiddel: E211), salmiakzout, voedingszuur: E270, E330, zout], knoflook, sambal oelek (rode pepers, zout, voedingszuur: E270, conserveermiddel: E202), VISsaus (ansjovis (VIS), zout, suiker), gember, tamarinde, citroengras, zout (zout, antiklontermiddel: E535, E504), kurkuma], Kip Chinees [kipfilet, SESAMolie, SOJAsaus (water, SOJAboon, TARWE (GLUTEN), zout), zwarte peper], Volkoren rijst 23%