Kippenworst met witte kool
Deze eenvoudige en toch heerlijk hartige maaltijd is een perfect voorbeeld van traditionele Belgische kost. Geniet van een sappige kippenworst in een smaakvolle vleessaus, en gecombineerd met zachte stukjes witte kool, die op hun beurt omhuld zijn met een rijke en romige bechamelsaus. Als perfecte aanvulling serveren we er zachtgekookte aardappelen bij.
De sterren van dit gerecht
Aardappel
Aardappelen zijn een ongelooflijk veelzijdig knolgewas dat wordt gebruikt in een verscheidenheid aan gerechten over de hele wereld. De aardappel vormt samen met volkoren graanproducten onze basisvoeding en is een gezonde energieleverancier. Het levert niet alleen energie in de vorm van complexe koolhydraten maar ook essentiële voedingsstoffen zoals voedingsvezels, mineralen en vitaminen.
Witte Kool
Witte kool lijkt erg hard op een krob ijsbergsla. Het ziet eruit als een stevige, ronde bal met gesloten bladeren en het heeft een neutrale smaak. Daardoor is het gemakkelijk om er mee te variëren in verschillende gerechten. Zo wordt zuurkool bijvoorbeeld gemaakt van witte kool. Deze koolsoort heeft bovendien ook verschillende positieve effecten op je lichaam: het ondersteunt je immuunsysteem en helpt je bij de verzoring van je huid van binnenuit.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Witte kool in bechamelsaus 46% [witte kool, bechamel [MELK, maiszetmeel, zonnebloemolie, boter (MELK), zeezout, zwarte peper, nootmuskaat]], aardappel 28%, Kipchipolata 14% [kip, erwtenmeel, zout, gedroogd glucosestroop, zuurteregelaar: E327, E262, aardappelzetmeel, rijstmeel, gistextract, specerijextract, antioxidant: E300, voedingszuur: E330, schapendarm], olijfolie], Bruine vleessaus 11% [tafelbier [water, GERSTemout, mais, gist, hop, zoetstof: E954, E950, E951], water, ui, zonnebloemolie, knoflook, bouillon [zout, palmvet, maltodextrine, smaakversterker: E621, E631, E627, aardappelzetmeel, rundvleesextract, zonnebloemolie, karamelstroop, gegrilde ui, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), specerij (peper, kurkuma, fenegriekzaad, wortelpeterselie), gistextract], xanthaangom, rode wijnazijn [rode wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], zeezout]