Thaise wok met kip
Ontdek de Thaise magie met onze Thaise Wok met Kip: malse kip, wokgroenten, champignons en cashewnoten voor een leuke bite. De funky saus op basis van sojasaus en vissaus zorgt voor een smaakexplosie. Geserveerd met rijst voor een complete ervaring. Een culinaire reis naar Thailand op je eigen tafel!
De sterren van dit gerecht
Ajuin
Uien heb je in diverse vormen en kleuren. Vaak hebben ze een sterke geur en smaak die afnemen bij verhitting. Ajuinen zijn ware smaakmakers in veel uiteenlopende gerechten, maar ze zijn ook supergezond! Het is een echt wondermiddel voor je gezondheid dankzij het hoge gehalte aan polyfenolen. Die beschermen ons tegen celschade en hebben een positieve invloed op het hart en de bloedvaten.
Champignon
Bij champignons denken mensen vaak aan de witte champignon. Die is dan ook het meest populair! De witte champignon heeft een neutrale smaak en bestaat 95% uit water. Dat neemt niet weg dat ze weinig voedingswaarde hebben. Ze zijn rijk aan koper en bevatten veel vitamines en mineralen. Zo dragen ze hun steentje bij aan een gezond lichaam!
Cashewnoten zijn niet alleen heerlijk maar ook erg voedzaam. Ze worden gewonnen uit de cashewboom en hebben een milde, zoete smaak en een boterachtige textuur. Cashewnoten zijn rijk aan voedingsstoffen zoals eiwitten, vezels, gezonde vetten, vitamines en mineralen, waardoor ze een gezonde aanvulling zijn op een uitgebalanceerd dieet.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Thaise wok met CASHEW en kip 77% [[champignon, rode paprika, ui, wortel, lenteui, CASHEWNOTEN, SESAMolie, knoflook], Kip pezo (kip, olijfolie, zout (zout, antiklontermiddel: E535, E504), zwarte peper), woksaus (water, OESTERsaus (water, OESTER, suiker, fructosestroop, zout, gemodificeerd tapiocazetmeel, smaakversterker: E621, kleurstof: E150c, zuurteregelaar: E330, stabilisator: E415, conserveermiddel: E211), SOJAsaus (water, SOJAboon, TARWE, zout), ketjap (melasse, water, plantaardig eiwithydrolysaat (SOJA), gefermenteerde SOJA (water, SOJA, TARWEmeel, kleurstof: E150a, conserveermiddel: E211), salmiakzout, voedingszuur: E270, E330, zout), VISsaus (ansjoVIS, zout, suiker), Thaise basilicum, zwarte peper, xanthaangom)], Rijst volkoren gekookt 23% [rijst]