Kip Tikka Masala
Kip tikka masala is een wereldberoemd Indiaas gerecht, uitgevonden in Groot-Britannië! Zachte malse kip in een heerlijke saus, zalig! De bloemkool en linzen voorzien het gerecht van de nodige vezels zodat jij kan genieten van een volwaardige koolhydraatarme maaltijd.
De sterren van dit gerecht
Bloemkool
Wist je dat bloemkool eigenlijk een bloem is die niet heeft gebloeid? Met bloemkool krijgen onze gerechten een heerlijke, licht nootachtige smaak. Bovendien zit deze groente bomvol met vitaminen, mineralen en vezels die zorgen voor een goede weerstand en een uitstekende spijsvertering.
Chilipeper
De heerlijk pittige langwerpige peper, je kent ze vast wel. Chilipepers zijn er in verschillende kleuren, vormen en maten. Zo zijn ze er in het rood, maar ook in het groen, oranje en geel. Een rode chilipeper is rijp en een groene is onrijp. Desondanks maakt dat het een groene chilipeper niet minder pittig. Hoe donkerder de peper, hoe pittiger de smaak. Dit heeft te maken met capsaïcine, een stofje die receptoren op de tong activeert waardoor de gevoeligheid extra wordt versterkt wanneer je iets pittigs nuttigt. Chilipepers zijn een goede bron voor vitamines en mineralen! Ze zijn rijk aan vitamine A, C, B6 en K.
Linze
Linzen horen bij de oudste gewassen en zijn rijk aan eiwitten en vezels. Het is een peulvrucht die veel gezonde koolhydraten bevat waardoor je veel energie krijgt!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Bloemkool linzen masala 50% [bloemkool, linzen [water, linzen, zout, aroma, verstevigingsmiddel: E509], ui, zonnebloemolie, zeezout, kurkuma, curry [koriander, kurkuma, MOSTERD, kikkererwt, komijn, peper, pili pili, knoflook, fenegriek, venkel, kruidnagel, kardemom, zout], zwarte peper], Kip garam masala 30% [kip, zeezout, specerij [specerij (steranijs, koriander, komijn, karwijzaad, chili, kaneel, gember, peper), mango, laurier]], tikka masala saus 20% [tomaat, passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], ui, SOJA room [SOJAbasis (water, gepelde SOJAbonen), zonnebloemolie, gemodificeerd zetmeel, suiker, stabilisator: E415, E407, emulgator: E473, aroma, zeezout], yoghurt [MELK, zuursel, fermenten], kokosmelk [kokosextract, water, emulgator: E435], zonnebloemolie, gember, knoflook, rode pepers, zeezout, specerij [specerij (steranijs, koriander, komijn, karwijzaad, chili, kaneel, gember, peper), mango, laurier], kurkuma]