Zalm in een romige tomatensaus
Een Italiaans gerecht met een Franse toets! Dragon is immers één van de meest geliefde kruiden in de Franse keuken. Deze anijsachtige smaak komt goed tot zijn recht in dit gerecht. Bovendien proef je een heerlijk stukje zalm. Deze vette vis is rijk aan gezonde eiwitten en omega-3 vetzuren. Het is dus zeker de moeite waard om dit gerecht op je menu te zetten!
De sterren van dit gerecht
Courgette
Courgettes danken hun naam aan het Franstalige verkleinwoord 'courge', wat pompoen betekent. Als je courgettes laat groeien, dan worden ze even groot als pompoenen! Ze kunnen geel of groen zijn en helpen je lichaam gezond te houden.
Dragon
Dragon of drakenkruid is enorm veelzijdig en is daarom erg geliefd in de klassieke Franse keuken. Dit kruid heeft een anijsachtige, bittere en peperachtige smaak. Bovendien is de smaak al snel overheersend waardoor het belangrijk is om er zuinig mee om te gaan.
Paprika
Wist je dat paprika rechtstreeks verwant is aan de chillipeper? En dat de groene paprika eigenlijk gewoon een onrijpe paprika is? De paprika kleurt immers rood als ze volledig rijp is! Die laatste bevat twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika. Doordat deze groente zeer veelzijdig is, integreren we de paprika in verschillende gerechten bij Quiso!
Zalm
Zalm is één van de beroemste vissoorten die je makkelijk herkent aan zijn mooie roze kleur. Het is een vette vis die supergezond is! Zalm zit boordevol vitamines B en omega-3 vetzuren. Die zorgen ervoor dat ons hart, onze hersenen en ons zenuwstelsel gezond blijven. Ook is zalm rijk aan vitamine D waardoor we sterke botten krijgen!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Penne in tomaatdragonsaus 86% [tomatendragonsaus [passata [tomaat, zout], water, courgette, tomaat, rode paprika, ui, witte wijn [witte wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET] , room [room (MELK), zetmeel], olijfolie, knoflook, zeezout, dragon, oregano, zwarte peper, tijm], Volkoren penne [durum TARWEgriesmeel]], Gebakken Zalm 14% [zalm (VIS)], olijfolie, zeezout, zwarte peper]