Zalm met bearnaisesaus
Asperges op Vlaamse wijze met een Quiso-twist! Een licht visgerecht met gebakken aardappelen en een heerlijke bearnaisesaus. We voegen een vleugje dragon toe om het gerecht een kruidig tintje te geven.
De sterren van dit gerecht
Asperge
Aanvankelijk zijn alle asperges wit. Het verschil in de kleur ligt aan hoe ze groeien. Witte asperges groeien alleen onder de grond waardoor er geen licht aan kan en ze dus wit blijven. Groene asperges kunnen boven de grond groeien in het zonlicht. Daardoor hebben ze een krachtige smaak en bevatten ze meer vitamines.
Dragon
Dragon of drakenkruid is enorm veelzijdig en is daarom erg geliefd in de klassieke Franse keuken. Dit kruid heeft een anijsachtige, bittere en peperachtige smaak. Bovendien is de smaak al snel overheersend waardoor het belangrijk is om er zuinig mee om te gaan.
Zalm
Zalm is één van de beroemste vissoorten die je makkelijk herkent aan zijn mooie roze kleur. Het is een vette vis die supergezond is! Zalm zit boordevol vitamines B en omega-3 vetzuren. Die zorgen ervoor dat ons hart, onze hersenen en ons zenuwstelsel gezond blijven. Ook is zalm rijk aan vitamine D waardoor we sterke botten krijgen!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!