Thaise tonijnburger
Ontdek een smaakvolle verrassing met onze Thaise tonijnburger, doordrenkt met typische Thaise smaken zoals limoenblad en gember, geserveerd met noedels en een heerlijke zoetzure saus.
De sterren van dit gerecht
Courgette
Courgettes danken hun naam aan het Franstalige verkleinwoord 'courge', wat pompoen betekent. Als je courgettes laat groeien, dan worden ze even groot als pompoenen! Ze kunnen geel of groen zijn en helpen je lichaam gezond te houden.
Gember
Gember heeft tal van gezondheidsvoordelen zoals ontstekingen afremmen, artrose verminderen, de opname van voedingsstoffen verhogen, misselijkheid tegengaan,... Het kruid is afkomstig uit Zuidoost-Azië en heeft een zeer sterke smaak. We gebruiken dit kruid af en toe om een verrassende twist te geven aan het gerecht!
Wortel
De oranje wortel is het resultaat van de teelt in Nederland. En ook Belgen zijn er zot van! Wortelen zijn één van de meest gegeten groenten in ons land. Het zijn echte vitaminebommmetjes waardoor ze supergezond zijn. Door de oranje kleur bevatten ze een grote hoeveelheid bètacaroteen waardoor ze goed zijn voor je ogen. Zo blijf je goed zien, zowel overdag als in het donker.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Currypoeder noedels 62% [Noodles [TARWEmeel (GLUTEN), durum TARWEbloem (GLUTEN), gepasteuriseerd EI, water, zout, zuurteregelaar: E501], courgette, wortel, ui, SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE (GLUTEN), zout], zonnebloemolie, knoflook, SESAMolie, zeezout, currypoeder [kurkuma, koriander, fenegriek, gember, peper, karwijzaad, komijn, foelie, MOSTERDzaad, piment, chili, venkelzaad, kardemom, SELDERIJzaad], zwarte peper], Zoetzure saus 21% [passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], ketchup [tomatenpuree, suiker, azijn, appelpuree, gemodificeerd zetmeel, zout, specerij (MOSTERD), verdikkingsmiddel: E412, E410], SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE (GLUTEN), zout], witte wijnazijn [witte wijnazijn, conserveermiddel: E228 SULFIET], rijstwijn [glucose, water, alcohol, rijst, gefermenteerde rijst, gemodificeerd maïszetmeel], chilisaus [chili, suiker, water, zout, knoflook, voedingszuur: E260, E330, verdikkingsmiddel: E415, smaakversterker: E621, conserveermiddel: E202], gember, zoetstof (maltodextrine, zoetstof E955), bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E631, E627, aroma, maltodextrine, aardappelzetmeel, suiker, kippenvet 3% (kippenvet, antioxidant: E392, ui, specerij (kurkuma, peper, koriander), karamelstroop, kip (kip, zout, antioxidant: E392)], knoflook], Thaise tonijnburger 17% [tonijn [tonijn(VIS), water, zout], EI, pijpajuin, paneermeel [TARWEbloem (GLUTEN), water, zout, gist], rode pepers, zonnebloemolie, VISsaus [ANSJOVISextract, water, zout, rietsuiker], gember, koriander, zeezout, limoenblad]