Brandade van knolselder en kabeljauw
Dit gerecht combineert de romigheid van puree, de zachte smaak van kabeljauw en knolselder en de mediterrane toets van zongedroogde tomaten. Onze Brandade biedt een harmonieuze mix van texturen en smaken. De zachte puree vormt een perfecte basis voor de smaakvolle combinatie van gekookte vis en knolselder. De toevoeging van zongedroogde tomaten geeft een vleugje Provençaalse flair en versterkt de heerlijke aroma's.
De sterren van dit gerecht
Knolselder
Op zoek naar een gezond alternatief voor aardappelen? Dan is knolselder de juiste keuze! Deze groente bevat minder calorieën en is voedzamer dan aardappelen. Wij gebruiken regelmatig de combinatie van de twee in onze gerechten. Knolselder geeft een pittigere smaak aan onze gerechten. Bovendien zit er in knolselder veel vitamine C en die vitamine heeft een belangrijke functie als antioxidant in ons lichaam. Daarnaast help het om onze botten, tanden, haar en bloedvaten sterk en gezond te houden.
Paprika
Wist je dat paprika rechtstreeks verwant is aan de chillipeper? En dat de groene paprika eigenlijk gewoon een onrijpe paprika is? De paprika kleurt immers rood als ze volledig rijp is! Die laatste bevat twee keer zoveel vitamine C als de groene paprika. Doordat deze groente zeer veelzijdig is, integreren we de paprika in verschillende gerechten bij Quiso!
Zongedroogde Tomaat
Zongedroogde tomaten hebben een intensievere smaak omdat ze gemaakt worden van onrijpe tomaten. Je kan ze gebruiken in Italiaanse gerechten, maar je kan er evengoed je salade mee pimpen! Zongedroogde tomaten bevatten veel vitaminen, mineralen en vezels. Kalium is bijvoorbeeld rijkelijk aanwezig en dat heeft een positief effect op je bloeddruk en zorgt voor de goede werking van je zenuwen en spieren.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Brandade met zongedroogde tomaat 85% [aardappel, kabeljauw (VIS)], olijfolie, zeezout zwarte peper, tijm, rozemarijn, oregano], knolSELDERIJ, zongedroogde tomaat [halfgedroogde tomaat, zonnebloemolie, zout, knoflook, oregano, voedingszuur: E330, conserveermiddel: E202, E211], MELK, zout], Geroosterde paprikasaus 14% [rode paprika, olijfolie], passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], knoflook, zeezout, paprikapoeder, oregano, chilipoeder], pijnboompitten, peterselie