Kabeljauw in dragonsaus
Een verrukkelijk caloriebewust gerecht waarbij de venkel subtiel geroosterd wordt in de oven. De sappige kabeljauw wordt vergezeld door een zijdezachte dragonsaus die de smaken harmonieus verbindt. Voor een extra vleugje zoetheid en sappigheid voegen we ook kerstomaten toe.
De sterren van dit gerecht
Dragon
Dragon of drakenkruid is enorm veelzijdig en is daarom erg geliefd in de klassieke Franse keuken. Dit kruid heeft een anijsachtige, bittere en peperachtige smaak. Bovendien is de smaak al snel overheersend waardoor het belangrijk is om er zuinig mee om te gaan.
Tomaat
De allereerste tomaten kwamen uit Zuid-Amerika en waren toen niet veel groter dan een kers. Vandaag worden tomaten rijkelijk gebruikt over de hele wereld. Tomaten zijn lekker, veelzijdig én erg gezond! Ze dragen bij aan een gezond hart en vaatstelsel, sterke botten en een mooie huid.
Venkel
Italianen zijn dol op venkel! Zo eten ze per persoon ongeveer 7 kilo venkel per jaar. Venkel is erg veelzijdig: het groen wordt gebruikt als kruid, de knol als groente en van de zaden wordt etherische olie gemaakt. Door het gebruik van venkel geven we onze gerechten een frisse, nootachtige smaak!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Venkel 39% [venkel, ui, olijfolie, knoflook, zeezout, venkelzaad, koriander, zwarte peper]; Kabeljauw 31% [kabeljauw (VIS), olijfolie, zeezout, zwarte peper]; Witte wijn saus dragon 16% [Witte wijn saus [room [room (MELK, LACTOSE), zetmeel, stabilisator: E407], water, witte wijn [witte wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET], sjalot, zonnebloemolie, knoflook, xanthaangom, bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E627, E631, aardappelzetmeel, maltodextrine, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), ui 2,2%, specerij (lavaswortel, knoflook, kurkuma), wortelsap], xanthaangom, zeezout, zwarte peper, tijm, laurier], dragon]; Tomaat 13%, Kruiden [sumak, zeezout, venkelzaad, korianderzaad]