Vegetarische cassoulet
Cassoulet is een klassiek, Frans gerecht dat rijk is van smaak. Wij maakten er een gezonde variant van! Bij Quiso is het een vegetarisch stoofpotje van kidneybonen, venkel en gekookte aardappelen. Ook dragon en peterselie zijn smaken die je terugvindt in dit gerecht.
De sterren van dit gerecht
Kidneybonen (Rode Bonen)
Kidneybonen worden ook nierbonen genoemd omwille van hun vorm. Ze komen oorspronkelijk uit Noord- en Midden-Amerika. Ze smaken lichtzoet en je kan ze zowel koud als warm opeten. Kidneybonen bevatten veel vezels, eiwitten en magnesium. Daardoor zijn ze erg gezond. Ze houden zowel je botten als je spieren sterk!
Venkel
Italianen zijn dol op venkel! Zo eten ze per persoon ongeveer 7 kilo venkel per jaar. Venkel is erg veelzijdig: het groen wordt gebruikt als kruid, de knol als groente en van de zaden wordt etherische olie gemaakt. Door het gebruik van venkel geven we onze gerechten een frisse, nootachtige smaak!
Wortel
De oranje wortel is het resultaat van de teelt in Nederland. En ook Belgen zijn er zot van! Wortelen zijn één van de meest gegeten groenten in ons land. Het zijn echte vitaminebommmetjes waardoor ze supergezond zijn. Door de oranje kleur bevatten ze een grote hoeveelheid bètacaroteen waardoor ze goed zijn voor je ogen. Zo blijf je goed zien, zowel overdag als in het donker.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Cassoulet 60% [water, rode boon [rode boon, water, zout], venkel, wortel, witte wijn, room [room (MELK), water, gemodificeerd zetmeel, stabilisator: E466], sjalot, olijfolie, TARWEbloem (GLUTEN), zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], dragon, peterselie, bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E627, E631, aardappelzetmeel, maltodextrine, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), ui 2.2%, specerij (lavaswortel, knoflook, kurkuma), wortelsap], nootmuskaat, zwarte peper], aardappel 40%