Mac and cheese
Mac and cheese is de vegetarische variant van de klassieke 'macaroni met kaas en hesp'. De saus wordt gemaakt op basis van bloemkool waardoor er een licht noodachtige smaak aanwezig is. In dit gerecht zitten tal van groenten en als topping gebruiken we Gruyère. Die kaassoort heeft een vrij uitgesproken smaak en past perfect bij bloemkool. Een topcombinatie waarvan jij kan smullen!
De sterren van dit gerecht
Bloemkool
Wist je dat bloemkool eigenlijk een bloem is die niet heeft gebloeid? Met bloemkool krijgen onze gerechten een heerlijke, licht nootachtige smaak. Bovendien zit deze groente bomvol met vitaminen, mineralen en vezels die zorgen voor een goede weerstand en een uitstekende spijsvertering.
Gruyère
De Gruyère is een van de bekendste kazen ter wereld die overal wordt gewaardeerd om zijn ongeëvenaarde verfijnde smaak. Deze populaire harde kaas wordt al eeuwen volgens het traditionele recept in dorpskaaskaasmakerijen geproduceerd in de omgeving van het stadje Gruyères in het westen van Zwitserland.
Volkoren Pasta
Volkoren pasta wordt gemaakt van de hele graankorrel waardoor het veel meer vezels bevat en een donkerdere kleur heeft dan witte pasta. Dankzij de rijke bron aan vezels heb je langer een verzadigd gevoel. Bovendien is het veel voedzamer en past het absoluut in een gezond voedingspatroon.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Pastamengeling 79% [Volkoren spirelli [volkoren durum TARWEgriesmeel, water], Bloemkoolcrème [bloemkool, room [room (MELK), zetmeel, stabilisator: E407], olijfolie, zout, kruiden en specerijen], Gruyère kaas [rauwe MELK, zout, fermenten, zuursel, dierlijk stremsel], ui, olijfolie, MOSTERD [azijn, MOSTERDzaad, water, zout, specerij], zwarte peper]; Gebakken bloemkool 18% [bloemkool, zonnebloemolie, zout, kruiden en specerijen]; Gruyère tijm topping 4% [Gruyère kaas [rauwe MELK, zout, fermenten, zuursel, dierlijk stremsel], paneermeel [TARWEbloem, water, zout, gist], tijm]