Pasta alla norma
Pasta alla norma is een Sicilliaans veggiegerecht met aubergine. In dit gerecht kiezen we voor volkoren pasta omdat het een bron van vezels is en voor een verzadigd gevoel zorgt. De plakjes aubergine combineren we met verse tomatensaus waarin basilicum rijkelijk aanwezig is. Die combinatie zorgt voor een harmonieus samenspel waarvan jij kan smullen!
De sterren van dit gerecht
Aubergine
De aubergine wordt ook weleens de 'eierplant' of in het Engels 'eggplant' genoemd. De reden? Wilde aubergines zien er net uit zoals het ei van een kip. Wij kennen de aubergine als een peervormige vrucht die donkerpaars is, maar er zijn dus ook andere varianten zoals een witte en de 'graffiti' aubergine.
Basilicum
Basilicum komt oorspronkelijk uit India waardoor het in de Zuidoost-Aziatische keuken veel gebruikt wordt. Dit kruid heeft een sterke, overheersende smaak en is perfect te combineren met tomaten. Het past ook heel erg goed bij knoflook, uien, pastagerechten en salades. Bovendien vormt basilicum samen met gestoofde groenten zoals courgetten of aubergines een heerlijk smakenpallet.
Mozzarella
Niets zo lekker als Italiaanse mozzarella: een van de bekendste kaassoorten. De kaas is zacht en ongerijpt waardoor hij elastisch en romig is. Mozzarella bevat vergeleken met Hollandse kaas een stuk minder (verzadigd) vet en zout en heeft daarom een plek binnen de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.
Volkorenpasta
Volkoren pasta wordt gemaakt van de hele graankorrel waardoor het veel meer vezels bevat en een donkerdere kleur heeft dan witte pasta. Dankzij de rijke bron aan vezels heb je langer een verzadigd gevoel. Bovendien is het veel voedzamer en past het absoluut in een gezond voedingspatroon.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Penne alla norma 88% [normasaus [passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], aubergine [aubergine, olijfolie, knoflook, zeezout, tijm, zwarte peper], water, olijfolie, basilicum, knoflook, zeezout, zwarte peper, chilipoeder], volkoren penne [durum TARWEgriesmeel], mozzarella 10% [gepasteuriseerde MELK (LACTOSE), voedingszuur: E330, microbieel stremsel, zout], grana padano [MELK, zout, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E1105 EI]