Vegan aubergine hachis

Vegan aubergine hachis

Geniet van de rijke smaak van de Franse keuken zonder vlees met onze vegan variant van de hachis parmentier. Dit klassiek Frans gerecht met een Quiso-twist is gemaakt met aubergine en champignons en een hartige mix van kruiden. Een schotel die niet enkel vegetariërs maar ook echte vleeseters zal bekoren!

10,99 € 10,99 € 10.99 EUR
Vegan
Vezelrijk
Groentebom
Energie (kcal)
423,5
Vet (g)
18,15
Koolhydraten (g)
43,29
Eiwit (g)
12,21
Zout (g)
5,0
Vezels (g)
12,54

De sterren van dit gerecht

Aubergine

De aubergine wordt ook weleens de 'eierplant' of in het Engels 'eggplant' genoemd. De reden? Wilde aubergines zien er net uit zoals het ei van een kip. Wij kennen de aubergine als een peervormige vrucht die donkerpaars is, maar er zijn dus ook andere varianten zoals een witte en de 'graffiti' aubergine.

Champignon

Bij champignons denken mensen vaak aan de witte champignon. Die is dan ook het meest populair! De witte champignon heeft een neutrale smaak en bestaat 95% uit water. Dat neemt niet weg dat ze weinig voedingswaarde hebben. Ze zijn rijk aan koper en bevatten veel vitamines en mineralen. Zo dragen ze hun steentje bij aan een gezond lichaam!

Erwt

Erwten zijn peulvruchten die met ongeveer tien tegelijkertijd in een peul groeien. Ze behoren tot de vlinderbloemenfamilie net zoals soja, pinda's en bonen. Iedereen weet dat doperwten een zoete smaak hebben. Dat komt doordat ze onrijp geplukt worden. De suikers zijn op dat moment immers nog niet omgezet in zetmeel.

3 maal koken op een eenvoudige wijze

We maken het jou graag gemakkelijk! Je kan onze gerechten op drie verschillende manieren opwarmen: in de oven, de microgolfoven of in de pan. Zo bieden we jou de mogelijkheid om te kiezen welke wijze het beste bij jou past. Bovendien zijn de Quiso-gerechten op elke manier even lekker!
Oven

Uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
  • Plaats het gerecht in de oven. 
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Smullen maar!
Micro

Uit de micro

  • Schuif het omhulsel van de verpakking.
  • Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
  • Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W.  Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
  • Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
  • Dresseer je gerecht op een bord.
  • Genieten maar!
Pan

In de pan

  • Ontdooi het gerecht in de koelkast.
  • Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
  • Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
  • Smakelijk!

Ingrediënten

Aubergine hachis 55% [aubergine, water, champignon, erwt, ui, rode wijn [rode wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET] , olijfolie, SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE, zout], tomatenpuree, honing, knoflook, zeezout, bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E627, E631, aardappelzetmeel, maltodextrine, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), ui, specerij (lavaswortel, knoflook, kurkuma), wortelsap], kruiden en specerijen]; KNOLSELDERcrème 45% [aardappel, knolSELDERIJ, SOJAroom [SOJAbasis (water, SOJAboon), zonnebloemolie, suiker, emulgator: E471, stabilisator: E415, E407, E412, zeezout, aroma]; Gestoofde look [knoflook, zonnebloemolie], zeezout, zwarte peper, tijm]

Voedingswaarden

Gemiddelde voedingswaarden
100 g
Portie ( 550 g)
Energie (kJ)
324,00
1782,00
Energie (kcal)
77,00
423,50
Vet (g)
3,30
18,15
Verzadigde vetzuren (g)
0,48
2,64
Koolhydraten (g)
7,87
43,29
waarvan suikers (g)
2,09
11,49
Eiwit (g)
2,22
12,21
Zout (g)
0,91
5,00
Vezels (g)
2,28
12,54

Bevat de volgende allergenen

Gluten
Selderij
Soja
Sulfiet
Tarwe

Kan sporen bevatten van

Amandelen
Noten
Schaaldieren
Vis
Weekdieren