Pastinaak met peer
We hebben de typische smaken die we kennen van salades omgetoverd tot een warm en hartig gerecht dat je smaakpapillen zal betoveren. De zoete sappigheid van de peer vormt een perfecte harmonie met het bittere witloof, terwijl de geitenkaas een heerlijke zoute toets toevoegt.
De sterren van dit gerecht
Pastinaak
Pastinaak is een vergeten groente doordat deze witte peen vroeger verdrongen werd door de aardappel. De laatste jaren is deze groente opnieuw aan een forse inhaalbeweging bezig doordat hij minder koolhydraten bevat dan aardappelen. De pastinaak is een lange, ivoorkleurige wortel en lijkt erg op de gewone wortel, maar toch zijn ze geen familie van elkaar. Pastinaak heeft een intense, aromatische, zoete smaak waardoor het perfect te combineren is in verschillende gerechten.
Witloof
Witloof is een typische Belgische wintergroente die voor het allereerst in 183 op de markt kwam. In veel Belgische gezinnen staat deze groente wekelijks op het menu! Hoewel de smaak door de jaren heen sterk geëvolueerd is, heeft witloof nog steeds een bittere smaak. Daardoor valt het ook bij veel fijnproevers in de smaak. Wist je dat witloof ook het witte goud genoemd wordt? Enerzijds omdat het kostbaar is en anderzijds omdat de witte kleur niet vanzelfsprekend is. De kleur verandert immers snel naar groen of geel bij blootstelling aan licht. Je moet dus zeer goede skills hebben om deze groente goed te telen!
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Pastinaakcrème met MOSTERD 51% [pastinaak, SOJAroom [SOJAbasis (water, SOJAboon), zonnebloemolie, suiker, emulgator: E471, stabilisator: E415, E407, E412, zeezout, aroma], gestoofde sjalot [sjalot [ui], zonnebloemolie], MOSTERD [azijn, MOSTERDzaad, zout, antioxidant: E224 SULFIET], zeezout, zwarte peper], Gebakken witloof halven 19% [witloof halven [witloof], zonnebloemolie, boter [boter (MELK)], zeezout, zwarte peper], Geitenkaas 15% [gepasteuriseerde MELK (LACTOSE), zout, fermenten, microbieel stremsel], Gemarineerde peer 13% [peer, honing, zeezout, rozemarijn], HAZELNOTEN 3%, peterselie