Volkoren spirelli met pompoen
Een verrukkelijke samensmelting van oosterse smaken met volkoren spirelli voor een voedzame maaltijd. Geniet van de umami van de misopasta, een zoute gefermenteerde sojaboonpasta. Het geheel wordt afgemaakt met knapperige pompoenpitten en gefruite lente-ui voor een extra smaakdimensie. Een onweerstaanbare en gezonde keuze voor fijnproevers!
De sterren van dit gerecht
Gember
Gember heeft tal van gezondheidsvoordelen zoals ontstekingen afremmen, artrose verminderen, de opname van voedingsstoffen verhogen, misselijkheid tegengaan,... Het kruid is afkomstig uit Zuidoost-Azië en heeft een zeer sterke smaak. We gebruiken dit kruid af en toe om een verrassende twist te geven aan het gerecht!
Miso
Miso is een traditionele Japanse smaakmaker. Het ziet eruit als een dikke pasta en bestaat uit een mengsel van sojabonen, rijst of gerst, zout en koji. Leuk weetje: miso is geschikt voor vegetariërs en veganisten die graag genieten van een unieke, intense hartige smaak. In Japan wordt dit ook weleens de umamismaak genoemd. Verder is het ook een uitstekende bron van vitamine B, ijzer, calcium en proteïnen.
Pompoen
Pompoenen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Midden- en Zuid-Amerika. Ze worden al meer dan 1. jaar gegeten! Tegenwoordig heeft deze vrucht voornamelijk in de herfst een vaste plek in ieders keuken.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Spirelli/pompoen misomengeling 96% [Pompoen misocrème [pompoencrème (pompoen, olijfolie, knoflook, zout , cayennepeper, laurier), SOJAroom (SOJAbasis (water, SOJAboon), zonnebloemolie, suiker, emulgator, stabilisator, zeezout, aroma), water, misolak (miso (water, SOJAboon, rijst, zout, alcohol), sjalot, sushiazijn (fructosestroop, azijn, water, zout, smaakversterker, suiker, smaakversterker), mirin (glucose, water, alcohol, rijst, gefermenteerde rijst, gemodificeerd maïszetmeel), olijfolie, SOJAsaus (water, SOJAboon, TARWE, zout), gember, knoflook), tomatenpuree (tomaat), SESAMolie, gember, zout , cayennepeper], Spirelli (durum TARWEgriesmeel, water)], lente ui 3% [pijpajuin, zonnebloemolie], pompoenpitten