Spirelli met vier kazen
Dit gerecht is een ware traktatie voor kaasliefhebbers! Deze heerlijke pasta combineert de smaken van vier verschillende kazen, die het gerecht echt pit geven. Om de rijke kaassaus mooi in balans te brengen, serveren we er een tomatensaus bij. Dit zorgt voor een verfrissende en lichtzure toets. Als aanvulling voegen we gebakken spinazie toe, wat zorgt voor een knapperige textuur en extra voedingsstoffen.
De sterren van dit gerecht
Sjalot
Sjalotten zien eruit als een wat langgerekt ovale, kleine ui. Ze hebben een fijnare smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen. Sjalotjes zijn makkelijk en veelzijdig: je kunt ze bakken, stoven, smoren, confijten, koken en rauw gebruiken. Wist je trouwens dat ze boordevol vitamines, kalium en vezels zitten? Vitamine B6, is onder andere belangrijk voor de opbouw en afbraak van eiwitten en koolhydraten in je lichaam.
Spinazie
Popeye ken je vast wel: de zeeman die supersterk wordt door het verorberen van spinazie! Spinazie is een donkergroene bladgroente die veel ijzer en proteïne bevat. Bovendien is spinazie een bron van vitamine C waardoor je immuunsysteem sterk blijft.
Tomaat
De allereerste tomaten kwamen uit Zuid-Amerika en waren toen niet veel groter dan een kers. Vandaag worden tomaten rijkelijk gebruikt over de hele wereld. Tomaten zijn lekker, veelzijdig én erg gezond! Ze dragen bij aan een gezond hart en vaatstelsel, sterke botten en een mooie huid.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Spirelli met spinazie en 4 kazensaus 85% [Volkoren spirelli [volkoren TARWEgriesmeel (GLUTEN), water]], 4 kazensaus [Witte wijn saus [room [room (MELK, LACTOSE), zetmeel, stabilisator: E407], water, witte wijn [witte wijn, zuurteregelaar: E353, conserveermiddel: E228 SULFIET], sjalot [ui], zonnebloemolie, knoflook, bouillon [zout, palmvet, smaakversterker: E621, E627, E631, aardappelzetmeel, maltodextrine, aroma (aroma, smaakversterker: E621, E631, E627), ui 2,2%, specerij (lavaswortel, knoflook, kurkuma), wortelsap], zeezout, zwarte peper, tijm, laurier], grana padano [MELK, zout, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E1105 EI], schimmelkaas [gepasteuriseerde MELK (LACTOSE), zout, dierlijk stremsel, MELKzuurferment], feta [gepasteuriseerde schapenMELK, geitenMELK, zout, enzym, cultuur], emmental [gepasteuriseerde MELK (LACTOSE), zout, zuursel, fermenten, stremsel]], Spinazie [spinazie, sjalot [ui], olijfolie, zout, knoflook, zwarte peper, nootmuskaat]], Tomatensaus 15% [passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], ui, olijfolie, knoflook, witte wijnazijn [witte wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], zeezout, oregano, tijm, chilipoeder], pijnboompitten