De koelkast is een onmisbaar apparaat in elk huishouden, het houdt je eten vers én veilig om te eten. Maar weet je eigenlijk wel wat er in de koelkast thuishoort en wat niet? In deze blog gaan we dieper in op wat er in de koelkast mag en geven we je tips voor optimale voedselopslag!
Wat mag er in de koelkast?
- Zuivelproducten: melk, yoghurt, kaas en boter behouden hun versheid en smaak langer in de koelkast.
- Vlees en vis: rauw vlees en vis moeten altijd in de koelkast bewaard worden.
- Eieren: bewaar eieren in hun originele verpakking in de koelkast om ze vers te houden.
- Verse groenten en fruit: sommige groenten en fruit, zoals sla, komkommers en aardbeien, blijven langer goed in de koelkast.
- Restjes: als je niet van plan bent ze snel op te eten, bewaar dan restjes in de koelkast om bederf te voorkomen.
Wat mag er niet in de koelkast?
X Tomaten: tomaten verliezen smaak en textuur in de koelkast. Bewaar ze liever op kamertemperatuur.
X Aardappelen: aardappelen kunnen zetmeel omzetten in suiker in de koelkast, wat de smaak verandert. Bewaar ze op een koele, donkere plaats.
X Uien en knoflook: deze moeten op een koele, droge plek bewaard worden, niet in de koelkast.
X Honing: honing kan kristalliseren in de koelkast. Bewaar het op kamertemperatuur.
X Brood: brood droogt sneller uit in de koelkast. Bewaar het in een broodtrommel of een papieren zak.