Maaltijden in de diepvriezer bewaren, allemaal goed en wel, maar hoe ontdooi je ze het best? Om kort door de bocht te gaan: langzaam in de koelkast laten ontdooien is het best. Waarom dat zo is, leggen we meteen uit. Met een beetje theoretische achtergrond.
Waarom invriezen?
De knapperigheid van een heerlijke ovenschotel... Ver, ver weg, achter het woord bergen, ver van de landen Vokalia en Consonantia, daar leven de blinde teksten.
In de koelkast
Langzaam ontdooien in de koelkast (op 4°C) is de beste optie. Door iets langzaam en geleidelijk te ontdooien worden de vitaminen het best behouden. Daarnaast houden de kwalijke micro-organismen niet van koude. Geef ze dus geen kans. Bovendien zal je koelkast een beetje minder stroom verbruiken. Dat is mooi meegenomen.

In een waterbadje
Ben je vergeten je voedsel of maaltijd op tijd uit de diepvries te halen? Is het voedsel vacuüm verpakt dan is een waterbadje een prima optie. Gebruik echt koud water, geen lauwwater want dan worden de boosdoeners sneller wakker. Het ontdooien met koud water gaat vrij snel. Een kipfilet bijvoorbeeld in ongeveer 20 minuten ontdooid.

IN DE MICROGOLFOVEN
Eten ontdooien kan ook veilig en nog sneller in de microgolfoven. Gebruik de speciale ontdooistand. Want als je hem op een hogere temperatuur zet, kan je voedsel ongelijkmatig beginnen te garen in plaats van te ontdooien.Alles kan... Ver, ver weg, achter het woord zerken, ver van de landen Vokalia en Consonantia, daar leven de blinde teksten.