Tabasco, chili-vlokken, cayennepeper, cajun, tex-mex… Ben je een liefhebber dan ben je verrassend genoeg ook goed bezig voor je gezondheid. Pittig eten heeft volgens enkelerecente studies namelijk enkele voordelen.
1. MINDER KILO’S
In alle kruiden die hierboven vermeld zijn, speelt peper en meer bepaald de stof capsaïcine een hoofdrol. Capsaïcine zou je vertering versnellen en er zo voor zorgen dat er minder kilo’s bijkomen.
2. LAGERE BLOEDDRUK
In peper zitten vitamine A en C waarvan bekend is dat ze je bloedvaten versterken. De capsaïcine in peper laat bovendien je bloed makkelijker stromen. Die combinatie zorgt voor gezonde hart- en bloedvaten en een stabiele bloeddruk. Chilipeper zou ook een gunstig effect hebben tegen slechte cholesterol.
3. MINDER BACTERIËN
Wordt er in Azië pittig gegeten om voedselbederf en voedselvergiftiging tegen te gaan? Of is dit een broodje-aapverhaal? Recente studies tonen aan chilipepers inderdaad voedselbederf en de bacterievorming in onze darmen helpen voorkomen.

4. MINDER TEMPERATUURSCHOMMELING
Bij pittig doemt het beeld op van zwetende, rood aanlopende mensen. Maar dat pittige gerechten blijken net een prima temperatuurregelaar zijn. Bij kou zorgen ze voor een warme opkikker en bij hitte hebben ze een verkoelend effect.
5. MINDER STRESS
Pittig eten zou de aanmaak van het feel good-hormoon serotonine stimuleren.

Royaal met de peperbus dan maar?
De maaltijden van Quiso zijn lekker, gevarieerd en evenwichtig. Ze zitten boordevol mineralen, antioxidanten en vitamines zonder additieven of bewaarmiddelen. Het staat je uiteraard vrij om ze wat extra te kruiden. Maar bedenk: peper heeft wél één nadeel. Een overdaad kan irriterend werken voor je maag en darmen. van de landen Vokalia en Consonantia, daar leven de blinde teksten.