Bami goreng
Bami goreng, of anders genoemd bakmi goreng, is een volwaardig wokgerecht uit de Indonesische keuken. Geroerbakte noedels, mals varkensvlees, een variatie aan groenten en een overheerlijke, licht pikante saus maken van dit gerecht een echt smaakbommetje.
De sterren van dit gerecht
Chinese Kool
Zoals de naam al doet vermoeden, is deze koolsoort afkomstig uit China. Tegenwoordig wordt Chinese kool of pe-tsai ook bij ons geteeld. Je kan het rauw eten in salades, maar het past ook perfect in Oosterse gerechten. Het heeft geen typische koolsmaak, maar smaakt net dat tikkeltje zoeter waardoor kinderen er vaak dol op zijn!
Ketjap
Ketjap is een Indonesische sojasaus. Het wordt gemaakt van een mengsel van sojabonenmeel, grof gemalen tarwe, kruiden en zout. Toch is ketjap niet zomaar een sojasaus, het heeft dezelfde basis, maar is een stuk dikker.
Sambal
Life is short, keep it spicy! Sambal is de Indonesische en Maleisische naam voor een ingrediënt dat traditioneel gezien uit gemalen Spaanse pepers en zout bestaat. Wat er vervolgens aan de sambal wordt toegevoegd, zorgt voor een andere smaak en een andere naam. Enkele voorbeelden hiervan zijn sambal oelek, badjak en manis.
Sojascheut
Sojascheuten zijn ook gekend als taugé. Deze kiemen zijn geen scheuten van sojabonen, maar het zijn crunchy kiemen van de groene mungboon. Dat is een kleine, groene sojaboon die zijn oorsprong vindt in China. In de Aziatische keuken gebruiken ze sojascheuten in loempia's en wokgerechten. Ze zorgen voor een kruidige, nootachtige smaak in onze gerechten.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Bami goreng met varkensvlees 100% [noodles [TARWEmeel, durum TARWEbloem, gepasteuriseerd EI, water, zout, zuurteregelaar: E501], Varken chinees [varkensvlees [varkensvlees, water, antioxidant: E331, E301, glucosestroop, zuurteregelaar: E262, E500, zout, plantaardig eiwit (erwt), rode bietextract, specerij], SESAMolie, SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE (GLUTEN), zout], zwarte peper], chinese kool, sojascheut, Bami goreng saus [ketjap [suiker, SOJAsaus (water, SOJAboon, zout, TARWE (GLUTEN), conserveermiddel: E202), melasse, water, zout, gebrande suikerstroop, conserveermiddel: E202, aroma], SOJAsaus [water, SOJAboon, TARWE, zout], water, sambal oelek [rode pepers, zout, voedingszuur: E270, conserveermiddel: E202], citroensap, SESAMolie], ui, wortel, pijpajuin, zonnebloemolie, knoflook, gember]