Groene pasta pesto
Een groene pasta pesto hoeft per definitie niet ongezond te zijn! Wij maken dit gerecht gezond door er veel groentjes aan toe te voegen. Onze pestosaus bestaat uit basilicum, zongedroogde tomaten, olijven, erwten, knoflook en courgetteblokjes. Als finishing touch voegen we pijnboompitten toe. Zo zorgen we voor jouw dagelijkse hoeveelheid vitaminen en mineralen.
De sterren van dit gerecht
Basilicum
Basilicum komt oorspronkelijk uit India waardoor het in de Zuidoost-Aziatische keuken veel gebruikt wordt. Dit kruid heeft een sterke, overheersende smaak en is perfect te combineren met tomaten. Het past ook heel erg goed bij knoflook, uien, pastagerechten en salades. Bovendien vormt basilicum samen met gestoofde groenten zoals courgetten of aubergines een heerlijk smakenpallet.
Pijnboompit
Wist je dat pijnboompitten zaden zijn van dennenbomen? Dat is echt zo! Pijnboompitten groeien dus aan dennen en er zijn meer dan 25 soorten dennenbomen waarvan je pijnboompitten kan oogsten en eten. Er zit trouwens ook heel wat pit in een pijnboompit, ze bevatten namelijk heel wat mineralen en vitamines!
Zongedroogde Tomaat
Zongedroogde tomaten hebben een intensievere smaak omdat ze gemaakt worden van onrijpe tomaten. Je kan ze gebruiken in Italiaanse gerechten, maar je kan er evengoed je salade mee pimpen! Zongedroogde tomaten bevatten veel vitaminen, mineralen en vezels. Kalium is bijvoorbeeld rijkelijk aanwezig en dat heeft een positief effect op je bloeddruk en zorgt voor de goede werking van je zenuwen en spieren.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Groene pasta pesto met kip en groenten 100% [Volkoren spirelli [volkoren TARWEgriesmeel (GLUTEN), water]], Groentemengeling [tomaat, courgette, zongedroogde tomaat [gedroogde tomaat 70%, zonnebloemolie, knoflook, oregano, zout, citroensap, zuurteregelaar: E330, E260, antioxidant: E300], olijf [olijf, zeezout, azijn, olijfolie, water], erwt, olijfolie, knoflook, zeezout], Kip [kip, olijfolie, zeezout, zwarte peper], Pesto [water, zonnebloemolie, olijfolie, pijnboompit, Grana Padano [MELK, zout, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E1105 EI], basilicum, knoflook, witte wijnazijn [witte wijnazijn, conserveermiddel: E224 SULFIET], zeezout, xanthaangom, zwarte peper]]