Vegetarische lasagnette
Dit is een echte Italiaanse klassieker! Een open lasagne met ricotta en spinazie in een overheerlijke tomatensaus. Dit gerecht is geschikt voor vegetariërs!
De sterren van dit gerecht
Ricotta
Met ricotta toveren we Italië op jouw bord! Ricotta is een witte, zachte en frisse Italiaanse kaas die iederaan aan tafel laat watertanden. Het wordt gemaakt van koeien- of schapenmelk met een milde en zachte smaak. Eigenlijk betekent ricotta 'opnieuw gekookt' en dat verwijst naar de wijze waarop ricotta gemaakt is.
Spinazie
Popeye ken je vast wel: de zeeman die supersterk wordt door het verorberen van spinazie! Spinazie is een donkergroene bladgroente die veel ijzer en proteïne bevat. Bovendien is spinazie een bron van vitamine C waardoor je immuunsysteem sterk blijft.
Tomaat
De allereerste tomaten kwamen uit Zuid-Amerika en waren toen niet veel groter dan een kers. Vandaag worden tomaten rijkelijk gebruikt over de hele wereld. Tomaten zijn lekker, veelzijdig én erg gezond! Ze dragen bij aan een gezond hart en vaatstelsel, sterke botten en een mooie huid.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Spinazie ricotta mengeling 45% [Spinazie[spinazie, sjalot, olijfolie, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], knoflook, zwarte peper, nootmuskaat], ricotta [gepasteuriseerde wei (MELK), gepasteuriseerde room, zout, zuurteregelaar: E330], EI, pijnboompit, zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], zwarte peper, nootmuskaat], Tomatensaus 27% [passata [tomaat, zout, zuurteregelaar: E330], ui, olijfolie, knoflook, witte wijnazijn [witte wijnazijn, conserveermiddel: E228 SULFIET], zout [zout, antiklontermiddel: E535, E504], oregano, tijm, chilipoeder] Lasagne 25% [TARWEgries], Kaas 3% [grana padano [MELK, zout, dierlijk stremsel, conserveermiddel: E1105 EI]]