Spirelli met pastinaak
Geniet van de smeuïge textuur van volkoren spirelli, verrijkt met een heerlijke crème van pastinaak en rozemarijn voor een lichtzoete ondertoon. De perfect gebalanceerde toevoeging van feta, met zijn lichte zuurheid, vormt een harmonieuze combinatie die dit gerecht naar een hoger niveau tilt. De knapperige pecannoten geven een aangename crunch aan elke hap.
De sterren van dit gerecht
Knoflook
Wist je dat één bol knoflook ongeveer 2 teentjes look bevat? Daar ben je dus wel even zoet mee! Knoflook smaakt echter niet zoet tenzij je de knoflook glazig fruit. Rauw heeft knoflook een scherpe smaak waar niet iedereen van houdt. Het wordt in diverse gerechten gebruikt om extra smaak te geven. Bovendien is het een echte oppepper voor je immuunsysteem en heeft het een positieve invloed op je bloeddruk en cholesterolgehalte.
Pastinaak
Pastinaak is een vergeten groente doordat deze witte peen vroeger verdrongen werd door de aardappel. De laatste jaren is deze groente opnieuw aan een forse inhaalbeweging bezig doordat hij minder koolhydraten bevat dan aardappelen. De pastinaak is een lange, ivoorkleurige wortel en lijkt erg op de gewone wortel, maar toch zijn ze geen familie van elkaar. Pastinaak heeft een intense, aromatische, zoete smaak waardoor het perfect te combineren is in verschillende gerechten.
Pecannoot
De pecannoot is verre familie van de walnoot. Dit is vooral goed te zien wanneer deze noten gepeld zijn. Pecannoten zijn een heerlijk verantwoord tussendoortje, maar kunnen ook uitstekend verwerkt worden in diverse gerechten en baksels. Net als alle andere noten zijn pecannoten niet alleen super lekker, maar ook nog eens erg gezond. Naast tal van vitamines bevatten ze ook nog eens mineralen. Pecannoten zitten bomvol magnesium, fosfor en koper en ondersteunen zo het energieniveau.
3 maal koken op een eenvoudige wijze
Uit de oven
- Verwarm de oven voor op 175°C. Vermijd de grillstand.
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Wil je het gerecht liever wat krokanter? Haal dan eerst de folie eraf.
- Plaats het gerecht in de oven.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 40 minuten. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 20 minuten. Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je oven. Het is dus belangrijk om regelmatig te kijken of het gerecht warm is.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Smullen maar!
Uit de micro
- Schuif het omhulsel van de verpakking.
- Plaats het gerecht in de microgolfoven. We raden aan om het gerecht met de folie in de microgolf te plaatsen. Je mag wel gaatjes prikken zodat de warmte kan ontsnappen.
- Als het gerecht bevroren is, verwarm je het ongeveer 8 minuten op 900W. Wanneer je het gerecht op voorhand ontdooid hebt, duurt het ongeveer 5 minuten.
- Houd er rekening mee dat de duurtijd afhankelijk is van je microgolf en van het aantal wattage dat je instelt. Heb je minder wattage? Zet het gerecht dan ietsje langer in de microgolf. We raden aan om regelmatig te kijken of het gerecht warm is. Je kan halverwege ook best een keer omroeren.
- Dresseer je gerecht op een bord.
- Genieten maar!
In de pan
- Ontdooi het gerecht in de koelkast.
- Verwarm de pan(nen) op een matig vuur.
- Voeg de ingrediënten toe en roer regelmatig om totdat het pruttelt.
- Smakelijk!
Ingrediënten
Pastinaak spirellimengeling 82% [pastinaakcreme [pastinaak, SOJAroom [SOJAbasis (water, SOJAboon), zonnebloemolie, suiker, emulgator: E471, stabilisator: E415, E407, E412, zeezout, aroma], water, knoflook, zeezout, rozemarijn, zwarte peper, tijm], Volkoren spirelli [volkoren TARWEgriesmeel, water]], Feta 14% [feta (gepasteuriseerde schapenMELK, gepasteuriseerde geitenMELK, zout, enzym, cultuur)], PECANNOTEN 3%